Bodemverbeteraars voor Gemeente Rotterdam

rotterdam

Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam

 

Periode: april 2017 – april 2019

 

Den ouden heeft verschillende soorten bodemverbeteraars geleverd aan de gemeente Rotterdam om er zo voor te zorgen dat bomen en andere groenvoorzieningen in topvorm kunnem blijven.

 

Bomen in Rotterdam

Bomen in Rotterdam worden vaak midden in een stedelijk gebied onder omstandigheden die niet ideaal zijn geplant, zoals o.a. verharding, op daken van parkeergarages en op dakparken. Deze bomen hebben weinig ondergrondse groeiruimte. Om deze bomen en groenvoorzieningen in topvorm te kunnen houden, is het nodig dat boom- c.q. plantgaten, gazons en bloembakken gevuld worden met grond die volgens de juiste specificaties is samengesteld. En dat is waar Den Ouden inspringt. Door bodemverbeteraars en substraten aan de Gemeente Rotterdam te leveren, kunnen de bomen in topvorm  blijven.

 

Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars worden gebruikt om de grondstructuur te verbeteren en de bodemvruchtbaarheid te verhogen. Deze producten zijn van groot belang voor de middellange termijn en de verdere toekomst van de bomen die hierin op moeten groeien. Een goed stabiel product is van groot belang voor de middellange termijn en de verdere toekomst van de bomen die hierin op moeten groeien. Door het toepassen van kwalitatief goede bodemverbeteraars en substraten zorgt Rotterdam voor gezondere en kwalitatief betere bomen en planten en daardoor eveneens een gezonder leefklimaat voor haar burgers.

 

Om de bomen en groenvoorzieningen van Gemeente Rotterdam in Topvorm te houden, levert Den Ouden de volgende producten:

  • Bomenzand;
  • Bomengrond
  • Bomengranulaat;
  • Teelgrond;
  • Teelgrond top;
  • Bermenzand;
  • Bloembaksubstraat.